1/10

YTN TOWER

seoul south korea

2010

The competition to redesign a corporate headquarters for the YTN media corporation was pivotal for both company and the new urban context in which the project was conceived. YTN headquarters is one of several pilot projects for the new ‘digital media city’ in Seoul’s expanding western urban edge

 

The project evolved around public program void spaces within a common high-rise tower. ‘Voids’ displace what are typical service and elevator cores, forming new public zones within the tower. Light and air become standards in spaces usually fed entirely of artificial service. The void is programmed up the tower as public amenity accessible to all 

 

Elevator cores are displaced to locations serving consolidated programs supporting the complex requirements of broadcasting and administrative functions 

COLLABORATORS

Eric Reeder

STUDIO hANd (Seoul)/ Junsung Kim

ARUP structural / mechanical engineers

© 2018 ERa 

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon